Garnizon

Apartament na gdańskim Garnizonie

Mieszkając w kolorach szczęścia

Nasza realizacja na gdańskim Garnizonie to pełen koloru i wigoru projekt mieszkania dla czteroosobowej rodziny. Zapraszamy Was do przytulnego apartamentu w sercu jednego z najlepszych kompleksów mieszkalnych w Trójmieście, przyjaznym swoim mieszkańcom i uszytym dla nich na miarę.

Prezentowane mieszkanie składa się ze słonecznej części dziennej, trzech sypialni oraz łazienki i toalety z minipralnią. Z sypialni i salonu można wyjść na szeroki, przeszkloną loggię z widokiem na panoramę garnizonowego kompleksu. Mieszkanie przepełnione jest głębokimi kolorami, wyrazistymi fakturami i pięknymi, naturalnymi materiałami. Swą urodą przykuwa oko i koi serce.

Na wejściu wchodzących wita piękna ceglana ściana, ciepłe, miodowe odcienie naturalnego dębu na posadzce oraz botaniczna tapeta Wonderwall, która powtarza się również w większej skali w części wypoczynkowej mieszkania. Z wejściowego holu przechodzimy do części dziennej mieszkania, gdzie mieści się aneks kuchenny. Składa się na niego ukryta, wysoka zabudowa meblowa ze sprzętami AGD oraz ciąg blatów roboczych płynnie przechodzących z zabudowę RTV części wypoczynkowej wnętrza. Pomiędzy tymi strefami znajduje się funkcjonalny kącik jadalniany, który z powodzeniem pomieści po rozłożeniu stołu również gości Właścicieli. Z okien części dziennej rozpościera się przepiękny widok na Wrzeszcz, co umożliwia całkowicie przeszklona balustrada.

W dalszej części mieszkania znajduje się sypialnia master. Utrzymana jest ona w nowoczesnym stylu, jednak nie brak jej przytulności i ciepła. Na szczególną uwagę zasługuje w tym wnętrzu tapicerowana zabudowa łóżka z wkomponowanym oświetleniem LED, które płynnie przechodzi ze ścian na sufit sypialni. Samo łóżko mieści w sobie również dużą, pojemną skrzynię. Sypialnia, w odróżnieniu od reszty mieszkania, ma również inny materiał wykańczający podsadzkę – jest nim miękka, puszysta wykładzina na pionomacie, dzięki której mamy uczucie chodzenia po chmurce.

Dwa pozostałe pokoje w mieszkaniu zaanektowane zostały przez dwójkę dzieci w wieku 3 i 5 lat (przypadający na czas realizacji projektu). Okna tychże sypialni wychodzą na pełne zieleni wewnętrzne patio osiedla. Same pokoje utrzymane są w jasnej, pastelowej kolorystyce adekwatnej do wieku dzieci. Łóżka posiadają tapicerowane zagłówki pełniące nie tylko funkcjonalną ale i dekoracyjną rolę. Oba pokoje posiadają miejsce do pracy i zabawy, a także pojemne szafy do przechowywania nawet tych najmniejszych, dziecięcych skarbów.

W mieszkaniu mamy również jasną łazienkę z prysznicem oraz toaletę z minipralnią. Łazienka utrzymana jest w jasnej kolorystyce zaakceptowanej miętowymi kaflami firmy Harmony. Nad blatem z umywalką mamy duże prostokątne lustro, a nieopodal kolejne zabudowy meblowe do przechowywania, znajduje się w nich m.in. zintegrowany pojemnik na brudną odzież. Pojemne szafki znajdują się również nad toaletą, a w samym prysznicu znajdziemy wnęki na kosmetyki.
Perełką w tym mieszkaniu jest również mała toaleta, której motywem przewodnim jest ceglana ściana będąca nawiązaniem do aranżacji części dziennej. Mamy tutaj intymne, przytulne światło oraz drewniane akcenty, a także piękne, masywne drzwi ukrywające nam małą pralnię.
W efekcie mieszkanie prezentuje się jako piękne, pełne harmonii i ciepła wnętrze, które przytulnością otula swych mieszkańców i gości.

Dziękujemy Inwestorom za zaufanie i cudowną, budującą współpracę. Dodamy również, że remont mieszkania został zrealizowany w ramach współpracy z naszą zaprzyjaźnioną firmą zajmującą się inwestorstwem zastępczym. Dzięki temu Klienci nie musieli martwić się całym procesem budowlanym.

Dziękujemy również pracowni ALBOLAB, która czynnie uczestniczyła w powstawaniu projektu części sypialnianych tego mieszkania.
Autorką sesji fotograficznej jest Hanna Nowicka, prowadząca Studio Kroniki.

Inne projekty wnętrz: