Restauracja Swiss Chalet

Kwintesencja ciepła

Styl swiss chalet niesie ze sobą nieprawdopodobną dozę ciepła i przytulności, dlatego zamysł stworzenia restauracji w duchu alpejskiego budownictwa wydał nam się strzałem w przysłowiową dziesiątkę. Projekt wnętrza zestawia ze sobą tradycję w postaci drewna i kamienia z nowoczesnością rozwiązań technicznych i wyposażenia. W efekcie powstało miejsce o unikalnym charakterze, który – mamy głęboką nadzieję – przyczyni się do komercyjnego sukcesu inwestycji.

Aranżacja wnętrza restauracji przygotowana została z myślą zarówno o indywidualnych odwiedzających, jak i wydarzeniach okolicznościowych, skupiających większe grupy osób. W jednej ze stref znalazły się zatem długie stoły gotowe przyjąć weselników czy uczestników konferencji, podczas gdy w pozostałych odnaleźć można stoliki, wokół których toczą się kameralne spotkania.

We wnętrzu pojawia się zieleń, która ożywia przestrzeń – tak w przenośni, jak i dosłownie. Odważnie poprowadzone panele roślinne towarzyszą zasadzonym w doniczkach dekoracyjnych trawom, które wyrastają spomiędzy szpaleru drzew. Innym, równie niecodziennym rozwiązaniem, stało się oświetlenie ukryte za odpowiednio wygiętym panelem ściennym. Dzięki temu światło tworzy we wnętrzu restauracji niepowtarzalną atmosferę.

Inne projekty