Oliwa Wita

Spokój, harmonia i nuta egzotyki.

Projekt w Oliwie obejmował remont kuchni i łazienki w przedwojennej willi, która do dziś wyposażona jest w stolarkę z ubiegłego stulecia. Właściciele gustują w kojących odcieniach natury, dlatego projektując pomieszczenia zdecydowałyśmy się przede wszystkim na przygaszoną zieleń, drewno i biel. W kuchni stanęły meble IKEA, które stolarz dostosował uprzednio do wymagań projektu. Elementem skupiającym wzrok stały się barwne, orientalne kafle nad blatem kuchennym. W pomieszczeniu zaaranżowałyśmy wygodny kącik jadalny, w którym siedzisko pełni jednocześnie funkcję przechowywania. Również w łazience pojawiły się wzorzyste płytki oraz jasne, powiększające wnętrze kolory. Jako że pomieszczenie charakteryzuje podłużny układ, odpowiednia aranżacja wyposażenia bezpośrednio warunkuje jego funkcjonalność.

Inne projekty