Królewskie Wzgórze

Czasami remont ukochanego mieszkania zostaje wykonany etapowo.

Współpraca z mieszkańcami Królewskiego Wzgórza była czystą przyjemnością. Remont inwestycji został podzielony na etapy, a pierwszy z nich objął część dzienną, wychodzącą wprost na urokliwy ogródek.

Naszych klientów, młode małżeństwo, cechuje praktyczne podejście do życia, a przy tym zamiłowanie do wysmakowanego i nowoczesnego stylu. Cudownie było sprostać takiemu wyzwaniu. We wnętrzu pierwsze skrzypce gra ściana wykończona betonowym stiukiem z dynamicznie poprowadzonymi liniami. Motyw geometryczny widoczny jest również szafkach zabudowy RTV przywodzących na myśl układankę. Podobną formę kontynuuje regale znajdującym się po przeciwnej stronie pomieszczenia.

Nieprzeciętny charakter wnętrza buduje kontrastująca z antracytem biel zabudowy meblowej oraz ciepłe, jasne, chłodno wybarwione drewno o wyrazistym usłojeniu. Aranżację salonu dopełnia odważnie zaakcentowane oświetlenie inspirowane twórczością Toma Dixona. Na uwagę zasługuje także wnęka w części przedpokoju znajdująca się na skraju strefy komunikacyjnej oraz pokoju dziennego – jest ona ciekawie wyłożona tapicerowanymi panelami, które kolorystycznie łączą się ze stylistyka salonu.

Inne projekty