Central Park

W oczekiwaniu na szczęście.

W przypadku gdyńskiej inwestycji największym wyzwaniem okazało się przekształcenie salonu o skomplikowanym układzie w pokój dzienny z aneksem kuchennym oraz częścią jadalnianą. Mimo niewielkiej powierzchni pomieszczenia oraz łukowatego profilu jednej ze ścian, wygospodarowałyśmy w nim miejsce na pojemną zabudowę ze sprzętem RTV oraz wyspę kuchenną wraz z rodzinnym stołem jadalnianym. Również w sypialni napotkałyśmy pewną trudność, tym razem w postaci szachtu. Konstrukcję wykorzystałyśmy do oddzielenia łóżka od niewielkiego biurka, a w celu optycznego powiększenia pomieszczenia szacht został zakryty lustrem.

W łazience pojawiły się drewniane szafki oraz finezyjne, miętowo-niebieskie półki i kaloryfer. Charakteru pomieszczeniu nadają także płytki z geometrycznym motywem. WC zostało natomiast utrzymane w barwach natury, wśród których dominują imitacje drewna oraz kamienia.

  • Projekt salonu w jasnych kolorach
  • Projekt salonu w jasnych kolorach
  • Projekt kuchni z wyspą w jasnych kolorach
  • Projekt łazienki w jasnych kolorach
  • Projekt sypialni w szarych kolorach
  • Projekt sypialni w beżowych kolorach
  • Projekt sypialni z jasnych kolorach
  • Projekt toalety w minimalistycznym stylu

W części dziennej właścicielom zależało na tym, aby sprzęt RTV umieścić w zabudowie, która sprawdzi się jednocześnie jako miejsce do przechowywania. Kuchnia wyposażona została w wyspę, a tuż obok niej stanął rodzinny stół jadalniany. Wyzwaniem okazała się nie tylko stosunkowo skromna powierzchnia pomieszczenia, ale przede wszystkim łukowaty profil ściany. Dla nas nie ma jednak rzeczy niemożliwych!

W sypialni czekała nas kolejna niespodzianka w postaci sporych rozmiarów szachtu. Konstrukcję wykorzystałyśmy do oddzielenia łóżka od niewielkiego biurka znajdującego się po jego prawej stronie. W celu optycznego powiększenia pomieszczenia szacht został pokryty lustrem.

Stworzony przez nas projekt łazienki był prosty w formie, choć różnorodny w kolorze i strukturze. Drewniane szafki dopełniają się tu z miętowo-niebieskimi półkami i kaloryferem, rozweselając jednocześnie wnętrze. Dodatkowym akcentem, nadającym łazience charakteru, są płytki wykorzystujące motyw geometryczny. Na uwagę zasługuje siedzisko pod prysznicem wykończone mozaiką – ten prosty element nie tylko ułatwi korzystanie z prysznica, ale również pozwoli poczuć się jak w SPA. Aranżacja WC została natomiast utrzymana w barwach natury, wśród których dominują imitacje drewna oraz grafitowe szarości.

Inne projekty