Bytów

Mieszkanie z duszą.

Mieszkanie w Bytowie niosło ze sobą zarówno wyzwanie, jak i ogromną porcję inspiracji wynikających z jego długiej historii. Budynek, w którym znajduje się inwestycja, powstał w latach 30. ubiegłego wieku, co odcisnęło swój ślad w konstrukcji mieszkania. Nowa aranżacja tego przedwojennego, niezwykle klimatycznego wnętrza wymagała nie tylko generalnego remontu, ale i świeżego spojrzenia odpowiadającego na potrzeby domowników.

Wizja przekształcenia tak wyjątkowego lokalu w nowoczesne i jednocześnie ciepłe mieszkanie skutecznie napędzała prace nad realizacją projektu.

Słoneczne wnętrze zyskało na przestronności za sprawą właściwego doboru materiałów wykończeniowych ścian i podłóg oraz umiejętnego wykorzystania tkanin. Pierwsze skrzypce w projekcie wnętrza odgrywają subtelne pastele, którym wtórują ciepłe, miodowe odcienie drewna. Aranżację dopełniają pojawiające się gdzieniegdzie cegły, mozaikowe kafle i wzorzyste tapety. Dobór płytek łazienkowych to natomiast zasługa Klientki, bowiem płytki Vivid Colors marki Opoczno szczególnie przypadły naszej Pani Inwestor do gustu.

W projekcie mieszkania z przyjemnością wykorzystałyśmy jego niecodzienną wysokość, podkreślając ją długimi zasłonami okalającymi pokaźne okna. W nasłonecznionym salonie wygospodarowałyśmy część wspólną oraz kącik z myślą o Pani Domu, która w tym zacisznym miejscu odnajdzie odrobinę spokoju i relaksu.

Inne projekty